Referenties

Verde Vista

In de nieuwe wijk Meerburg, naast Leiden, wordt het nieuwbouwplan Verde Vista ontwikkeld. De ontwikkeling betreft 400 appartementen met eigen parkeervoorziening, gesitueerd tussen de A4 en de sportvelden van Voetbalvereniging Meerburg. 

ONE heeft het initiatief genomen tot omzetting van deze oorspronkelijke kantoorlocatie naar een woonmilieu. Voor eigen rekening en risico is het plan ontworpen en is ook de financiering geregeld. Samen met Stebru als ontwikkelaar en Plegt Vos als bouwer is het plan uitontwikkeld.

Door deze innovatieve manier van ontwikkelen hebben wij de financiële ambities van de verkopende partij en grondexploitant kunnen realiseren. 

LEF: Houten concept rijwoningen

LEF is een circulair en duurzaam concept met een zeer hoog wooncomfort. De woning kan snel gebouw worden en is 50% lichter dan traditioneel gebouwde woningen. LEF is bovendien flexibel in opzet en verschijningsvorm en kan worden ingezet voor meerdere stedenbouwkundige composities. 

De constructie is vanaf de begane grond vloer vormgegeven in een houten CLT-casco (kruislings gelamineerd hout). Alle verbindingen zijn (de-)montabel zodat materialen na de levensduur van de woningen kunnen worden hergebruikt. De woning zou zelfs gedemonteerd en elders weer opgebouwd kunnen worden.

LEF wordt in de basis uitgerust met een PV panelen, luchtwarmtepomp, boiler en een wtw installatie. De begane grond wordt als primaire leefomgeving verwarmd door vloerverwarming. De verdieping wordt verwarmd met infraroodpanelen.

De basis van LEF is een woning met een beukmaat van 4,50m, een bouwdiepte van 10m en twee lagen en een kap. buitenmaats. Hiermee ontstaat een woning van 98,5m2 GO. De diepte aan voor- en achterzijde kan makkelijk worden aangepast. Ook de beukmaat kan worden uitgebreid naar 4,80m of 5,10m. De zolderverdieping kan worden uitgebreid met een volwaardige dakopbouw, een lessenaarskap of zelfs een gehele derde laag. Qua verschijningsvorm en gevelmateriaal kan met met LEF alle kanten op.

LEF is geen catalogusproduct. Samen met onze partners maken wij de vertaling naar de specifieke omstandigheden.